Cea de a treia ediția a Galei Tinerilor Antreprenori Băcăuani și-a desemnat joi, 26 aprilie, laureații și câștigătorii trofeelor. În fața a peste 100 de invitați, maestrul de ceremonii al Galei, actorul Ștefan Alexiu, a nominalizat 20 de tineri antreprenori ce desfășoară afaceri în județul Bacău.

Față de edițiile anterioare, în acest an Gala a avut cu adevărat acoperire județeană, nominalizații nefiind doar din Bacău ci și din Buhuși, Moinești și Comănești. De altfel, această ediție a fost organizată de inițiatorul Galei, Centrul European pentru Strategii Durabile împreună cu trei coorganizatori locali: Asociația Generația Schimbării din Comănești, Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă din Moinești și Asociația Există o Șansă din Buhuși.
 
Președintele juriului a fost Cristian Lupu (manager Grafit), iar din juriu au mai făcut parte Cătălina Boronea (antreprenor), Mihaela Enea (manager de programe – Capitala Tineretului), Alexandra Huștiu Bibire (expert în marketing), Monica Andrei (trainer de antreprenoriat), Gabriel Postolache (activist civic și antreprenor), Alexandra Elina Vrabie (antreprenor, laureată a ediției din 2017), Mara Matei (specialist în comunicare și fundraiser) și Ștefan Ionescu (specialist în comunicare).
 
La categoria „StartUp”, câștigătoarea Trofeului a fost desemnată Raluca Andreea Lungu, cu afacerea SNOBBISH BURGER, ceilalți nouă laureați fiind: Laurențiu Ciprian Chirilă (MIXOLOGY BAR), Răzvan Dan (MISTER TOSH CAFFE), Mihai Candet (PENTA SQUAD), Ciprian Alexandru Negru (MENTSEC IT), Andrei Sidor (MANDARIN), Alexandru Popescu (YCZ CREATIVE), Cătălin Enea (ICE CLEANING PRO MOINEȘTI), Roxana Șmil-Tocilă (0ORANJERIA -BOUTIQUE CU IDEI) și Florin Bara (LOCAL MARKETING MOINEȘTI).
 
La categoria „Excelență în afaceri sub 35 de ani”, cîștigătoarea Trofeului a fost desemnată Roxana Neculcea, cu afacerea PODU’ CU LANȚURI, ceilalți nouă laureați fiind: Ciprian Pătrășcanu (DJ CIP EVENTS), Flavius Burbulea (VERTI GROUP INTERNATIONAL), Mihai Stupu (AVA IMOB CONSULT), Iustiniana Bigu („LA CĂTĂLIN”), Elena Lucia Dumitru (GUSTURI FINE by LUCY BUHUȘI), Cosmin Vrânceanu (KOSMOLUX MOINEȘTI), Marian Tureatcă (MACRO-TUR COMĂNEȘTI), Olga Chirciu (ASK SMART ABC) și Robert Ghimex (GLASS PROIECT COMĂNEȘTI). Ciprian Pătrășcanu a fost, de asemenea, și laureat al Galei la ediția StartUp din anul trecut.
 
Ca și la ediția precedentă, comunitatea băcăuană s-a mobilizat să sprijine evenimentul, astfel că în organziarea Galei nu s-au utilizat fonduri publice, toate costurile fiind acoperite din sponsorizări în bani, bunuri și servicii.
 
În acest an, sponsorul principal al Galei: a fost compania de IT ISSCO; sponsori ai colocviilor au fost: Rad-Trans Bacău, Holzindustrie Schweighofer și Nest Hub; sponsori cu tradiție: Grafit, Benefica și Villa Borghese; iar sponsori ai Galei: Dream Big Media, Salon Adi Chirilă, Direct Sound, Hotel Dumbrava, ReparațiiBacău, AndRal Bucurii Florale, Academia Adamas, Babylon’s Magic Pixels.
 
Partener strategic al Galei a fost Federația Tinerilor din Bacău; partener pentru Dialog Structurat: Romanian Youth Movement for Democracy; parteneri instituționali: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău și Societatea Antreprenorială a Studenților de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, iar parteneri ai Galei au fost: Asociația Edusoft, Centrul European de Educație și Traning, Asociația Cultural Educațională Bon Atelier și Novisnet.
 
Gala Tinerilor Antreprenori s-a încheiat cu o prezentare interactivă despre importanța dezvoltării personale a antreprenorului susținută de Monica Andrei de la Centrul European pentru Educație și Training. (sursa: comunicat de presă)