Clădirea reabilitată și modernizată a Centrului 5 Comănești a găzduit joi, 29 martie, într-un dintre sălile sale de conferințe, o întâlnire a oamenilor de afaceri comăneșteni cu echipa de proiect a Galei Tinerilor Antreprenori.

Întâlnirea s-a realizat cu sprijinul Primăriei din Comănești, care a pus gratuit sala la dispoziție, și a fost organizată de Asociația „Generația Schimbării” împreună cu Centrul European pentru Strategii Durabile.

Evenimentul, intitulat Colocviul Tinerilor Antreprenori Comăneșteni, a început printr-o prezentare a participanților, a continuat cu prezentarea Galei Tinerilor Antreprenori (eveniment ce va avea loc pe 26 aprilie, la restaurantul hotelului Decebal) și s-a încheiat printr-o sesiune de dialog structurat facilitată de Asociația Romanian Youth Movement for Democracy.

Deși oamenii de afaceri comăneșteni prezenți la eveniment s-au arătat interesați de dialogul structurat, implicându-se activ în discuții și identificând „birocrația” și „comunicarea inadecvată” ca fiind cele mai importante două probleme pe care ei le întâmpină în relația cu autoritatea publică locală, din partea Primăriei Comănești nu a participat niciun reprezentant la eveniment, chiar dacă organizatorii spun că era stabilit să participe viceprimarul. (Sursa: Ziarul de Bacău)