Ne interesează!

Preocupări

„Preocupările noastre” sunt acele teme de interes general pe care noi încercăm să le atingem în toate proiectele noastre.

Economia de piață

Unii consideră că „legea cererii și a ofertei” e un fel de lege ca cele date de parlament, adică o lege care se poate modifica sau se poate încălca. Însă această lege e imuabilă. Ea funcționează indiferent de ce vei face „împotriva” ei. Legea cererii și a ofertei e ca gravitația. Spre deosebire de „cele 10 porunci” sau alte legi, ea nu poate fi încălcată.

Read more

Libertatea de exprimare și transparența în instituțiile de învățământ

În școli, libertatea de exprimare e adeseori împiedicată de tot felul de reguli și regulamente interioare. Una dintre cele mai retrograde interdicții este aceea pe care regulamentele unor instituții școlare o impun elevilor, anume de a nu filma în timpul orelor. 

Read more

Voucherul Educațional

Noi  credem că utilizarea unui mecanism de finanțare prin vouchere decontabile în Trezorerie, care să fie distribuite părinților și care să „plătească” educația copiilor lor prin intermediula cestor vouchere ar fi o soluție mult mai bună decât ceea ce avem în prezent.

Read more