Implică-te!

Lucrurile nu merg bine în țara noastră. Iar acolo unde merg bine, tot mai poate fi îmbunătățit ceva. Poate din cauza perioadei comuniste, poate din alte cauze, ne-am obișnuit, ca popor, să așteptăm „să facă cineva ceva”. Nu de puține ori, când întâlnim o problemă, auzim: „Cineva trebuie să facă ceva!”.
Cine este acel „cineva”? Cine trebuie să vină și să ne rezolve problemele? De multe ori așteptăm ca Statul (guvernul, autoritatea locală) să vină și să ne rezolve toate problemele. Dar asta nu se întâmplă întotdeauna. Statul, autoritățile, sunt, la urma urmei, formate tot din oameni. Unii nu știu cum să ne rezolve problemele, unii n-au timp iar alții ...pur și simplu nu vor. Nu toți oamenii intră în politică mânați de gânduri bune.
Se vorbește în ultima vreme de societatea civilă și de rostul ei în buna dezvoltare a unei țări, ori a unui oraș. Cine este această societate civilă? Societatea civilă suntem noi, toți cei cărora ne pasă! Societatea civilă este acel „cineva” care chiar poate să le rezolve aproape pe toate. 
Și tu poți fi parte din „societatea civilă”! Implică-te!

Acest film a fost realizat de către un grup de adolescenți băcăuani, în cadrul proiectului TinBlog 3.0