Echipa TinBlog a participat la Buzo-Young

În perioada 4 – 6 mai 2018, la Centrul de Agrement „Poiana Pinului” din cadrul DJST Buzău, s-a desfășurat etapa finală a primei ediții a Festivalului Județean de Jurnalism și Comunicare „BUZO-YOUNG”.
 
La festival au participat 10 echipe formate din câte doi elevi de liceu (și cei zece profesori îndrumători), liceeni având oportunitatea de a-și dezvolta tehnicile de documentare și de investigaţie de tip jurnalistic și de a-și forma competenţe de exprimare orală şi scrisă, în vederea creşterii eficienţei comunicării. Totodată, participanții au exersat regulile comunicării asertive, au învățat să se exprime corect și liber și să fie membri activi în comunitatea din care fac parte.
 
Festivalul a fost organizat de Palatul Copiilor Buzău și l-a avut ca manager de proiect și artizan principal pe jurnalistul buzoian Cosmin Șontică, coordonatorul Cercului de Jurnalism din cadrul Palatului copiilor Buzău și redactor șef al ziarului „Reporter Buzoian” – cel care a participat anul trecut la deschiderea ediției a II-a a Taberei de SocialMedia „TinBlog” de la Valea Budului și care a fost anul acesta partener media a celei de a III-a ediții a Galei Tinerilor Antreprenori Băcăuani.
 
În spiritul cooperării și comunicării profesionale, echipa de organizare a TinBlog-ului băcăuan a participat la Festival cu un colocviu despre impactului tehnologiei informației asupra actului jurnalistic și despre instrumentele pe care cloud-computingul le pune la dispoziția jurnalistului.
 
„Trebuie să recunosc că TinBlog-ul ne-a inspirat atunci când am proiectat Festivalul „BUZO-YOUNG”. Atmosfera minunată de la Valea Budului am recreat-o, cu sprijinul Consiliului Județan Buzău, la Centrul de Agrement de la Poiana Pinului.” – ne-a mărturisit Cosmin Șontică.
 
Festivalul a avut ca partener principal Inspectoratul Școlar Buzău și s-a bucurat de sprijinul Consiliului Județean Buzău. La festival au participat reprezentanți ai principalelor publicații buzoiene: Opinia, Reporter Buzoian, Știri de Buzău, News Buzău și Buzăul Sportiv; iar o prezentare despre modul în care se desfășoară la Bruxelles comunicarea pe relația oficialități-presă a fost susținută de euro-parlamentarul român Andi Cristea.
 
Jandarmeria Română a facilitat tinerilor participarea la o acțiune demonstrativă, în scopul documentării acestora și a realizării unui reportaj. Festivalul a mai fost sprijinit, de asemenea, de rețeaua Decathlon și câțiva sponsori buzoieni: Alex Company, Cofetăria „La Cornovac”, Mecan Construct SA, HappyCinema, Cărămida Lego și SmART Studio.
 
„E îmbucurător să vezi cum, la Buzău, autoritățile locale înțeleg să sprijine prioritar proiectele de tineret care, pe lângă distracție și manifestări de stradă, aduc valoare tinerilor, dezvoltându-le acestora abilitățile și consiliindu-i profesional” – a declarat Niki Vrânceanu, managerul de proiect al TinBlog-ului și speaker la Festivalul „BUZO-YOUNG”.